studenti
Mesto za uspešne studente

Poslovna kultura i organizacija

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Iako je često teško shvatiti širinu promena koje se dešavaju tokom života, većina Amerikanaca ima uvažavanje velikih promena u tehnologiji, radnom mestu i ekonomiji u poslednjih nekoliko decenija i nastavlja se danas. Globalna konkurencija, internet i široko rasprostranjena upotreba tehnologije ukazuju na to da će ekonomija 21. veka stvoriti nove izazove za poslodavce i radnike. Da bi Amerika mogla da se takmiči u ovoj novoj globalnoj ekonomiji, ona može ili da stvori niske kvalifikacije ili da iskoristi radnu snagu nacije i da stvori radna mesta visokih performansi. Ako ekonomski uspeh obezbedi visok kvalitet života za sve Amerikance, neophodno je usvojiti sisteme organizacionog rada koji omogućavaju radnim timovima da rade sa većim autoritetom i odgovornošću. I SAD su odlučile.

Nedavno kao pedesetih godina prošlog veka, 20 posto radne snage bilo je profesionalno, 20 posto je bilo kvalifikovano, a 60 posto je nekvalifikovano. Do dramatičnog kontrasta, do 1997. godine, dok su profesionalci nastavili da budu oko 20 procenata radne snage, manje od 20 procenata su nekvalifikovani radnici, dok je više od 60 procenata kvalifikovanih radnika.

Ova velika promena u sastavu tržišta rada signalizira dramatičan pomak u američkoj ekonomiji i radnoj snazi – promena koja će verovatno nastaviti u narednim godinama. U cilju rešavanja ovih promena, američki radnici moraju imati obuku, obrazovanje i veštine potrebne za navigaciju u narednom milenijumu.

Planirano je da će američka ekonomija generirati skoro 19 miliona novih radnih mesta u periodu od 1996. do 2006. godine. Usluge će doprineti rastu broja radnih mesta u poređenju sa svim ostalim industrijskim podelama. Uprkos popularnoj percepciji industrije usluga kao niske plate, ova industrija zahteva iznad prosečne uspešnosti u obrazovanju, a sam trend razvoja usluga će zahtevati više obrazovane i obučene radne snage. Zbog delom globalne konkurencije i komunikacije, kao i brzog napredovanja u tehnologiji, novijih i sofisticiranijih sistema rada, novi načini za isporuke.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.