studenti
Mesto za uspešne studente

Poboljšanje iskorišćenja upravljanja podacima za održavanje sistema

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Poboljšanje iskorišćenja upravljanja podacima za održavanje sistema
Filip Treten i Ramin Karim “Engineering and Maintenance Engineering, Lulea” Tehnološki univerzitet, Lulea, Švedska
Apstraktna svrha – Cilj ovog rada je da istraži i prouči aspekte upotrebljivosti u vezi sa rešenjima elektronskog održavanja(eMaintenance). Cilj studije je proširenje domena o održavanju sistema i povećanjem korisnosti kompjuterizovanih sistema za upravljanje održavanjem (CMMS) kroz poboljšanu upotrebljivost.
Dizajn / metodologija / pristup – Rad se odlučio za istraživačku studiju koristeći intervjue, diskusiju ekspertske fokus grupe i njihova zapažanja.
Zaključci – Rad daje uvid u specifične karakteristike upotrebljivosti kojima se može prilagoditi održavanje rešenja za industrijsku upotrebu, npr. vazduhoplovna i procesna industrija. Zaključci pokazuju da trenutne implementacije rešenja za održavanja u CMMS, u mnogim slučajevima, pate od nedovoljnog nivo upotrebljivosti. To je dovelo do problema u upotrebljivosti, što je dovelo i do grešaka. Rezultat je poziv na fokusiranje više korisnika, pri čemu sistem treba lako razumeti, laka navigacija, koja sadrži potrebne informacije za obavljanje poslova održavanja, praćenje rada i ko je bio uključen, a sistem treba da bude kompatibilan sa drugim sistemima, a potrebnim informacijama može se pristupiti putem CMMS-a.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.