studenti
Mesto za uspešne studente

Sestrinski intervju

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Najvažnija uloga medicinske sestre se sastoji u slušanju i razumevanju pacijenta, kao i u beleženju podataka. Na osnovu ovih podataka, i njihovim potpunim razumevanjem, može se doći do najprihvatljivijeg plana za daljnji tretman.
Prvi kontakt se uvek usklađuje sa mogućnostima pacijenta za komunikaciju, ali bez pogoršanja njegovog psihičkog stanja. Kada je u pitanju, nega prvi kontakt je značajan jer može u velikoj meri uticati na dalje lečenje psihijatrijskog pacijenta.
Pripremljenost sestre za komunikaciju smanjuje neizvesnost, koja inače može imati nepovoljne efekte na njeno ponašanje i na dalju komunikaciju tokom tretmana. Prvi kontakt, bilo da se odvija u uslovima specijalističko konsultativne službe, dispanzera ili kliničkog odeljenja, nosi u sebi opšte značenje.
Intervju predstavlja osnovu na kojoj pacijent formira predstavu ne samo o pojedinoj sestri već je o psihijatriji uopšte. Treba naglasiti da se prvi kontakt usklađuje sa mogućnostima pacijenta za komunikaciju, a bez pogoršanja njegovog psihičkog stanja. U stvari prvi intervju uključuje osnovne principe interpersonalnih odnosa, odvija se po određenim pravilima, u jasno definisanoj situaciji, sa određenim ciljem.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.