studenti
Mesto za uspešne studente

Uloga terapeuta u masaži

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

U istoriji medicine masaža je često pominjani metod lečenja. Kako se civilizacija razvijala, najbogatiji pojedinci iz najrazvijenijih i najbogatijih društva poput drevne Kine, Egipta, Rimske imperije, Indije i Grčke, najviše su koristili blagodeti relaks masaže.

Razlog za to je činjenica da se masaža ne može adekvatno sprovesti ukoliko nisu ispunjeni osnovni preduslovi a to je adekvatnost prostora u kome se obavlja, kao i stručan maser-terapeut. Naravno, uz sve ovo ide i bezbrižnost i neopterećenost svakodnevicom.

Priča o masaži počinje dodirom. Dodir bi trebalo da predstavlja poverenje koje će opustiti pacijenta. Dodir ne znači ništa bez osećaja koji bi trebalo da ima maser-terapeut.
Onog časa kada maser-terapeut spusti ruku na telo pacijenta masaža je već počela. Masaža se sastoji iz niza svrsishodnih pokreta šakom i prstima, te se deluje na tretirani deo i telo kao celinu.
Ceo organizam čoveka pokriven je kožom i ispunjen je telesnim tečnostima od kojih su najznačajnije krv i limfa. Koža čoveka je organ koji je zadužen za spoljašnji senzibilitet. Koža je debljine od 1-4 milimetra, a površine je od 1,5-2 m2 (kod odrasle osobe).

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.