studenti
Mesto za uspešne studente

ANALIZA DRUŠTVENO ODGOVORNOG POSLOVANjA LOKALNE SAMOUPRAVE

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Danas u svetu postoji veliki broj društvenih problema koji su nastali kao rezultat neodgovornog ponašanja pojedinaca, preduzeća i država. Nedovoljna informisanost, nizak nivo svesti, sebičnost, nepažnja, odnosno neodgovornost pojedinaca su uzrok mnogih problema od čijih posledica štetu ima ogroman broj ljudi, čitava društvena zajednica, čak i buduće generacije.
U poređenju sa individualnom odgovornošću mnogo veće socijalne probleme može stvoriti društveno neodgovorno poslovanje preduzeća. Veliki broj preduzeća izbacuje otpadne materije u reke i mora čime uništava različite ekosisteme i zagađuje prirodnu sredinu, ogroman broj preduzeća ne plaća zdravstveno osiguranje zaposlenima čime se smanjuje zdravstvena zaštita radnika i njihovih porodica, mnoga preduzeća otpuštaju radnice kada zatraže porodiljsko ili bolovanje za negu deteta, čime negativno utiču na rast nataliteta, veliki broj preduzeća nametanjem prekovremenog rada zaposlenima narušavaju porodičan život.
Primarnu odgovornost za rešavanje socijalnih i ekoloških problema na nivou društva ima država. Državna uprava različitim propisima i regulativama može primorati preduzeća da posluju na društveno prihvatljiv način, a stanovništvo da se ponaša odgovorno prema društvu i prirodnoj sredini i tako spreči nastajanje i dalje širenje ovakvih problema.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.