studenti
Mesto za uspešne studente

Carinjenje robe

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Carine i carinski sistem određene države su od ogromnog značaja za razvoj i zaštitu domaće privrede. Bez modernih carina i carinskog sistema ne može se ostvariti ni privredni prosperitet zemlje, a niti njeno uključivanje u međunarodne tokove. Carina je snažan izvor budžetskih prihoda države.
Carina i carinski sistem moraju da se stalno menjaju, dopunjuju i usavršavaju, sve u cilju da carina bude ekonomski faktor zaštite i razvoja domaće privrede. Na tom planu, država ne može imati samo autonomna rešenja, već se u carinski sistem moraju inkorporirati i savremena međunarodna rešenja koja su predviđena kod niza razvijenih država, kao i rešenja koja postoje u međunarodnim organizacijama, pre svega u Svetskoj trgovinskoj organizaciji. To je uslov, bez kojeg se ne može razvijati domaća privreda, niti uključivati ista u međunarodne privredne tokove.
Carina ima posebnu ulogu i pri premošćavanju carinskih i vancarinskih barijera koje postoje, posebno kod niza ekonomskih intergracija, pa i carinska unija.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.