studenti
Mesto za uspešne studente

Menadžment

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mi takođe imamo sklonost da nam se dopadaju oni kojima se mi dopadamo i koji nam to kažu. Kada ti jedna osoba otkrije da joj se dopadaš, gotovo je nemoguće da ta osoba ne dobije isto to zauzvrat.
Setite se,u osnovnoj ili srednjoj školi, kada dečaci i devojčice počnu da se interesuju jedni za druge. Dečaci su bili stidljivi da bi načinili prvi korak u strahu od odbijanja, a devojčice su bile u strahu od njihovog jurenja za njima. Da li se sećate kada vam jedna od vaših drugarica pridje i šapne vam: ,,Znaš, Džoniju se baš svidjaš?“ Pogledala bi u Džonija, i odjednom ti on izgleda lepše i viši je. Nisi mogla sebi pomoći. Počinješ da vidiš njegove lepe osobine i počinje sve više da ti se svidja, u stvari počinješ da igraš svoju igru kako bi mu se približila, i tako počinje udvaranje.
Ovako pristupanje je najčešće kod osoba koje su pred pubertetom i ono se tada najviše ispoljava. Ono i dalje utiče na nas bez obzira na naše godine. Da sam znao tu tajnu kao dečak bio bih mnogo uspešniji sa devojkama nego što sam bio.
Zašto uspeva ova mala jednostavna tehnika. Može li uticanje i ubeđivanje biti tako prosto? Čini se da govoreći nekome kako vam se svidja, odmah utičete na osećanja te osobe koja ona ima prema vama.
Ova teorija je testirana spajanjem studenata a rezultati objavljeni u knjizi ,,Social Psichology“ Elliot Aronson, Timothy D.Wilson i Robin Akert. Jedna grupa je rekla da im se dopada njihov partner, a druga ipak ne. U grupi u kojoj su se jednima drugim dopadali, studenti su bili mnogo druželjubiviji među sobom, bez nesuglasica i sarađivali su bolje od grupe u kojoj se nisu dopadali jedni drugima.
Očigledno je da bolje sarađujemo sa nekim kome se dopadamo nego sa nekim kome ne. U tom slučaju, zašto ne bi smo svi rekli svima sa kojima radimo da nam se sviđaju. To je misterija za mene.
Vraćam se nazad na konferenciju od pre nekoliko godina, gde sam sedela do jednog retko lepog džentlmena. Bila sam zauzeta čitajući časopis, tako da nisam mnogo obraćala pažnju na njega osim onog formalnog: ,,Zdravo, šta radiš?“ Sedišta poprilično nisu bila udobna.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.