studenti
Mesto za uspešne studente

Selekcija radnika

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Upravljanje ljudskim resursima predstavlja naučnu disciplinu koja u svom fokusu ima ljudski kapital kao jedan od oblika kapitala kojim preduzeće raspolaže. S obzirom na savremene tendencije u poslovanju, koje se pre svega odnose na nepredvidivost i dinamičnost okruženja, upravljanje ljudskim resursima postaje sve značajniji faktor u upravljanju preduzećem. Savremeni trendovi u poslovanju stavljaju ljude, odnosno zaposlene i menadžere na prvo mesto kada su u pitanju resursi preduzeća o kojima treba voditi računa na strateškom nivou.

Upravljanje ljudskim resursima predstavlja naučnu disciplinu koja u fokusu ima sve aspekte zaposlenosti u organizaciji, odnosno preduzeću. Putem upravljanja ljudskim resursima se stvara i konkurentska prednost za preduzeće kao celinu. Značaj ljudskih resursa je u savremenim uslovima toliko porastao da strategija ljudskih resursa zauzima, po značaju, mesto odmah iza strategije preduzeća.

Upravljanje ljudskim resursima predstavlja značajnu oblast izučavanja i primene ne samo u nauci o organizaciji čiji je sastavni deo, nego i u okviru strategijskog menadžmenta kao discipline čiji je osnovni rezultat generalna strategija preduzeća. Takođe, kroz savremene poglede na ljudski kapital, odnosno na zaposlene i menadžere, odnosno vođe, upravljanje ljudskim resursima zauzima značajno mesto u strategijskom menadžmentu preduzeća.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

1 Komentar

  1. Koristan rad!

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.