studenti
Mesto za uspešne studente

E-learning

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Uvod

Početak obrazovanja na daljinu na sveučilišnoj razini dogodio se u SAD-u krajem 19. stoljeća, kad je pokrenuto više inicijativa za obrazovanje putem dopisnih studija.
Već početkom 20. stoljeća pozornost je usmjerena kreiranju novih pedagoških modela za dopisne studije, kao i standardima kvalitete za njihovo provođenje.
Računalna tehnologija omogućila je interaktivno poučavanje u obrazovanju na daljinu koje je vođeno posebno dizajniranim obrazovnim softverom (engl. courseware), a prvi takvi sustavi pojavili su se približno 1960. godine.
Poseban napredak u korištenju računala za obrazovanje omogućila je tehnologija multimedijalnog CD-ROM-a, a svojevrsna tehnološka i pedagoška revolucija u obrazovanju na daljinu nastupila je s razvojem World Wide Weba.“

Šta je e-učenje?

E-učenje je široki pojam koji podrazumijeva korištenje informacijskih tehnologija u obrazovanju.
Elektroničko učenje (e-učenje ili engl. e-learning) danas sve češće susrećemo u praktičnoj primjeni.
Osim osnovne upotrebe multimedije i interneta u sklopu svakodnevnog formalnog obrazovanja, danas se putem sustava e-učenja omogućava i organizacija konferencija, kao i tzv. E-learning akademije, online obrazovanja zaposlenika u nekim tvrtkama te različiti komercijalni tečajevi.

Današnje doba modernih tehnologija i globalizacije donosi brze promjene u svim aspektima ljudskog života. Svakim danom stvaraju se nove informacije, a opći razvoj kontinuirano zahtijeva nova znanja i vještine. Javlja se potreba za što bržim, pravovremenim obrazovanjem, koje će istovremeno biti otvoreno, široko dostupno.

Alati za e-učenje

Šta su alati za e-učenje?

 Programi i podaci korišteni u treningu temeljenom na računalu
 Edukacijski softver: računalni softver dizajniran za edukaciju
 Skup medija, knjiga, ilustracija, vrpca i računalnih programa potrebnih za davanje instrukcijskog modula

Trenutno postoji nekoliko različitih definicija alata za e-obrazovanje (eng. courseware tool), nego još uvijek ne postoji jedinstvena definicija.

Neke od definicija ponuđene na Internetu:

 izvođenje obrazovnog procesa uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije(Izvor: časopis Edupoint)

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.