studenti
Mesto za uspešne studente

Najčešći problemi dece u predšoklskoj dobi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Većina djece predškolske dobi ponaša se u skladu sa svojom dobi. Ipak, postoje djeca koja svojim ponašanjem odstupaju od ponašanja većine, koje se smatra normalnim, uobičajenim, prihvaćenim ponašanjem. Kod takve se djece u određenim uslovima konstatuju problemi u ponašanju, odnosno poremećaji u ponašanju.
Problemi u ponašanju djece javljaju se iz različitih razloga i u različitim uslovima. Svako je dijete specifični pojedinac koje funkcioniše na specifični način, a teorije o ponašanju djece se nastoje postaviti uopštenije. Djetetova ličnost se razvija od samih početaka njegova postojanja, u najvećoj mjeri upravo u predškolskoj dobi. Upravo je zato od izuzetne važnosti na vrijeme prepoznati poremećaje, odnosno odstupanja od uobičajenog, normalnog ponašanja, kako bi se dijete na vrijeme usmjerilo te na taj način spriječilo brojne poteškoće s kojima će se kao odrasla osoba s problemima u ponašanju morati nositi.
Kod djece predškolske dobi često se pojavljuje isti tip problema, kao što su agresivnost, neposlušnost odnosno prkos, laganje i poremećaj pažnje odnosno ADD. S obzirom na kompleksnost oblikovanja čovjekove ličnosti, sfere uzroka nastanka tih problema često se preklapaju, miješaju, vrše međusobni uticaj, stoga je ponekad teško identifikovati konkretni problem pojedinog djeteta.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.