studenti
Mesto za uspešne studente

Radno igrovna sredstva

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Svi mi, koji se bavimo vaspitanjem svesni smo velikog značaja igre u životu deteta. Već od najranijeg detinjstva igra je aktivnost koja ispunjava najveći deo slobodnog vremena deteta. Kroz igru dete razvija svoju sposobnost, stiče iskustva i nova znanja iz svoje okoline. Igra obogaćuje njegovu fantaziju i razvija njegove sposobnosti zapažanja i zaključivanja. Dečja je fantazija je u oblikovanju igara neiscrpna. Bez ikakvih naših uticaja deca će smišljati nove igre, u kojima na krilima mašte, odlaze u svetove koje su sama otkrila i doživljavaju najčudesnije zgode u kojima će nežive stvari progovoriti i biti njihovi aktivni partneri. Ukratko, igra je zaista jedna od najvažnijih dečjih aktivnosti.
Igra je potreba dečjeg organizma. Velika sklonost dece prema igri očitava se i u tome da deca rado prihvataju igre kojima ih odrasli uče. U tome leži povoljna okolnost da se kroz razne oblike igara može vaspitno delovati i ostvariti postepeni prelaz na zadatke koji očekuju dete u toku školovanja.
Predškolska deca imaju stalnu potrebu za igrom i zadovoljavaju je gde je god to moguće. Igra je aktivnost koja odgovara prirodi dece i zakonitostima njihovog psihofizičkog razvoja.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.