studenti
Mesto za uspešne studente

Zagađenje voda

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2. VODA I ZNAČAJ VODE

70% naše planete i oko 65% ljudskog organizma čini voda. Čovek može znatno duže da izdrži bez hrane nego bez vode. Dehidracija može biti opasna za svako živo biće a za čoveka gubitak 20% vode praktično znači smrt. U uslovima dehridacije krv se zgrušava a srce napornije radi, kako bi obezbedilo dovoljnu količinu kiseonika. Ako takvo stanje potraje srce prestaje da radi, jer krv postane previše gusta. Dnevne potrebe odraslog čoveka za vodom su 2,5 do 3l.
Eksperti naglašavaju da je glavni deo problema zagađenje podzemnih voda, što je direktno povezano sa drugim zagađivačima, bilo da je reč o otpadu sa deponija ili pesticidima i drugim materijama kojima se zagađuje zemljište.
Sve što zagadjuje zemljište će pre ili kasnije stići do podzemnih voda i zagaditi ih. Nekontrolisana seča šuma je takođe jedan od bitnih činilaca ovog problema, pogotovo kada je reč o izvorišima kojih je sve manje i sve su zagađenija. Stručnjaci predlažu plansko pošumnjavanje, formiranje površinskih akumulacija i zaštitu izvorišta reka.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.