studenti
Mesto za uspešne studente

Studija slučaja „Metalac“ iz Gornjeg Milanovca

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

U skladu sa Zakonom o privrednim društvima, akcionarsko društvo je društvo koje osnivaju pravna ili fizička lica, radi obavljanja delatnosti pod zajedničkim poslovnim imenom. Osnovni capital je utvrđen i podeljen na akcije određene vrednosti. Zbir vrednosti svih akcija čini osnovni capital akcionarskog društva.
U ovom projektnom zadatku, baviću se akcionarskim društvom “Metalac” a.d. iz Gornjeg Milanovca.

„Metalac“ a.d. je jedno od najuspešnijih akcionarskih društava u Srbiji. Osnovana još 1959. godine, održala se veoma uspešno do danas. Kao jedino akcionarsko društvo ovog tipa u Srbiji, i na prostorima bivše Jugoslavije. Uspelo je „preživi“ promenu raznih režima, zakona i ratove i danas je jedna od napoznatijih kompanija za izradu posuđa. Postaje akcionarsko društvo 1998. Pored posuđa bavi se proizvodnjom i drugih stvari, poput auto delova a ima i svoj fudbalski tim.
„Metalac“ a.d. iz Gornjeg Milanovca je najbolji primer 55 godina iskustva, u kombinaciji sa savremenom tehnologijom i najkvalitetnijim materijalom. „Metalac“ a.d. je jedan od najboljih proizvođača posuđa u Evropi. Najveći broj poizvoda odlazi kupcima u 25 zemalja širom Evrope, i u Rusiju. Oko šest miliona posuda svake godine, pronađe put do svog vlasnika.
„Metalac“ a.d. se vodi principom da svojom sudbinom mora sam da upravlja i da su teška vremena najbolja za važne odluke. „Metalac“ a.d. je predhodnih godina ulagao u broje projekte.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.