studenti
Mesto za uspešne studente

Vanbračna zajednica i posledice na decu i imovinu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Od samog postanka čovek je okarakterisan kao društveno biće koje ima potrebu za udruživanjem, bilo da se radi o emocionalnim, poslovnim ili iz bilo kojeg drugog razloga korisnim zajednicama. On je sam, prema svojim potrebama ulazio u razna zajedništva, sa jednom ili više jedinki, a kasnije je i sam regulisao te odnose stvarajući određene običaje, pravila i zakone. Zajedništvo je bilo uvek potrebno pa čak i neophodno.
Od puke potrebe za potomstvom i preživljavanjem, zajednica između muškarca i žene se kroz istoriju meOd samog postanka čovek je okarakterisan kao društveno biće koje ima potrebu za udruživanjem, bilo da se radi o emocionalnim, poslovnim ili iz bilo kojeg drugog razloga korisnim zajednicama. On je sam, prema svojim potrebama ulazio u razna zajedništva, sa jednom ili više jedinki, a kasnije je i sam regulisao te odnose stvarajući određene običaje, pravila i zakone. Zajedništvo je bilo uvek potrebno pa čak i neophodno.
Od puke potrebe za potomstvom i preživljavanjem, zajednica između muškarca i žene se kroz istoriju menjala i njala i poprimala razne oblike. Svaki oblik je nastajao i opstajao u skladu sa vremenom u kojem se živelo, mentalitetom ljudi na tom prostoru, običajima koji su se zadržali. Različiti oblici zajedništva zahtevali su i različita pravila i zakone.
Jedna od tih zajednica jeste i vanbračna zajednica. Ona je stara koliko i sam čovek. Činjenica da se možda u davna vremena ovaj oblik zajednice nije nazivao tako nije stvar njenog nepostojanja kao takve, već stvar menjanja ljudskih pogleda na stvari oko sebe kao i kategorizacije istih. Vanbračna zajednica je kategorija koju je obrađivalo i dalje obrađuje porodično pravo.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.