studenti
Mesto za uspešne studente

ABS sistemi vozila

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sisteme u modernim motornim vozilima karakteriše mnoštvo kompleksnih kontrolnih I regulacionih sistema koji optimalno prilagođavaju karakteristike vozila prema odgovarajućim uslovima vožnje. Poznati sistemi su elektronski uređaji za regulaciju kočnog sistema u cilju veće bezbednosti, u smislu regulisanja automatskog klizanja pri kočenju (ABS, ESP itd) ili pri ubrzavanju. Anti Lock Bracking Systems (ABS) postao je standardni uređaj u svim savremenim vozilima. U današnje vreme veliki procenat vozila starosti od 0 do 10-12 godina, je opremljen sa ABS.
Postojeće informacije o dostupnosti i pouzdanosti ovih sistema su nedovoljni. Dalje, nije definisan način na koji funkcionisanje ovih sistema može biti efikasno provereno. Danas, efikasnost ovih sistema testira se samo nakon proizvodnje vozila, te se tokom celog radnog veka vozila, ne vrše nikakva dalja testiranja ili periodični pregledi ovih sistema. Sprovode se jedino samo-kontrole koje vrši sistem za samodijagnostiku, te se rezultati beleže u memoriju ECU kao greške. Nepoznato je da li su ove samo-kontrole dovoljne da obuhvate većinu grešaka koje se javljaju u sistemu, ili su neophodni dodatni testovi. Ipak, ova informacija je neophodna za procenu uticaja ovih sistema na bezbednost u saobraćaju.
Zbog toga, u ovoj studiji ispitano je funkcionalno ponašanje starijih ABS sistema pomoću ABS Test Bench na 4 točka, od TUEV Rheinland. Veliki broj vozila (više od 250) je ispitan u cilju obezbeđivanja korektnosti statistike. Vozila za testove obezbeđivana su tokom periodičnih tehničkih pregleda u ispitnim objektima TUEV Kraftfahrt. Ispitna sekvenca za ABS Test Bench definisana je tako da omogući detektovanje kvarova ABS-a. Nakon sakupljanja podataka, sprovedena je detaljna analiza podataka. Rezultat ove analize određuje stopu neispravnosti ABS.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.