studenti
Mesto za uspešne studente

Analiza karakteristika prevoza putnika trolejbuskim podsistemom u sistemu gradskog prevoza putnika

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Javni gradski prevoz putnika (u daljem tekstu: JGPP) je važan činilac u funkcionisanju grada kao celine. Zadovoljiti potrebe korisnika znači omogućiti im brz, udoban, jeftin i efikasan prevoz. Naime , saobraćaj je ujedno i jedan od najvećih problema gradova, posebno velikih gradova. Od uspešnosti rešavanja ovog problema ne zavisi samo kretenje ljudi i robe, nego i ukupni kvalitet života u gradu.
Mreža linija predstavlja glavnu komponentu infrastrukture sistema javnog prevoza. To su sve linije javnog gradskog prevoza neke urbane sredine koje se međusobno preklapaju ili presecaju. Uslugu javnog prevoza obavljajiu prevoznim sredstvima koja se kreću linijama po unapred utvrđenom voznom redu i trasi.
Utvrđivanje optimalne merže linija JGPP-a vrši se prema posebnim kriterijumima, ali treba uzeti u obzir i činjenicu da je ovaj postupak neodvojiv od postupka izbora podsistema javnog gradskog prevoza putnika, jer drugačiju koncepciju mreže zahteva brzi prevoz (manja gustoća mreže) nego ulični prevoz u gusto naseljenim gradovima (autobuskim, trolejbuski ili tramvajski).
Individualni prevoz obavlja se vozilima u privatnom vlasništvu za lične potrebe vlasnika a prevozna sredstva koja se koriste su: automobili u privatnom vlasništvu, motocikli, bicikli, te pešačenje.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.