studenti
Mesto za uspešne studente

Karakteristike parkiranja

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

U gradovima je velika koncentracija radnih mesta vezanih za industriju, trgovinu, transport, administraciju, kulturu i dr. Svakodnevna je potreba da radni ljudi prevaljuju put od mesta stanovanja do radnog mesta i obratno. Ovo kretanje najčešće nije moguće obavljati pešice, nego je potrebno koristiti neko prevozno sredstvo, a to su najčešće sopstveni automobili i vozila javnog gradskog prevoza.
Automobil se, takođe, koristi i za odlazak u trgovinu, bioskop, pozorište, lekaru, poštu, banku itd. Pri tome se automobil vrlo malo kreće (jedan do dva sata u toku dana), a sve ostalo vreme on stoji parkiran na nekoj površini u gradu.
Prostor za parkiranje je ograničen nasleđenom strukturom grada koja definiše saobraćajnice i ostali prostor u gradu. Prostor grada je nepromenjiv, a broj vozila stalno raste što dovodi do problema vezanih za parkiranje vozila.
Problemi su mnogobrojni i jedan vid njihovog rešavanja je da se za individualna vozila obezbedi što više objekata za parkiranje, i to tako da se u što većoj meri udovolji zahtevima za parkiranje, a da se raspoloživi prostor što racionalnije iskoristi. Za autobuse i teretna vozila potrebno je obezbediti prostor van ulica na koji bi se oni sklanjali kad ne rade.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.