studenti
Mesto za uspešne studente

Kontrola i upravljanje parkiranjem

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Učestalo korištenje automobila rezultat je sve većeg standarda i dohotka stanovnika većine gradova kao i njihove potrebe za automobilom i slobode kretanja koje isti pruža. Proporcionalno poboljšavanju standarda stanovništva, povećava se i broj automobila u gradovima. To dovodi do sve težeg pronalaska dostupnih parkirnih mjesta.
Vozač dok putuje automobilom sam određuje rutu, odredište te bira vrijeme polaska i dolaska. Ne ovisi o rasporedu kao što je u slučaju s autobusom, vozom, avionom, brodom ili taksijem.
Osim rasporeda putovanja, vozač odabira i ostale putnike u automobilu te količinu tereta ili prtljage koju će prevoziti.
Pitanje koje se često postavi je kako da se svi žele voziti automobilima, čak i tamo gdje im je manje spretno i onda kada je brzina automobila sporija od brzine hoda pješaka?
Problem koji se javlja je veoma jednostavan. Gdje smjestiti tj parkirati sva ta vozila koja se koriste u potrebne i manje potrebne svrhe koristenja automobila?
U daljem sadrzaju seminarskog rada posveticu se analizi formiranja paking mijesta-parkiralistima te i kontroli I upravljanjem istim.

 

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.