studenti
Mesto za uspešne studente

Sistemi za dovod goriva kod benzinskih motora

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Pogonske i upotrebne karakteristike motora određuju odnos izlaza i ulaza u motor, tj. način i uslov odvijanja procesa u motoru. To znači da se na izlaz iz motora (obrtni moment, ugaona brzina, izduvni gasovi i dr.) može uticati regulisanjem unutrašnjih procesa u motoru u svim fazama, uslovima i režimima rada motora. Na odvijanje unutrašnjih procesa, a time i na izlaz iz benzinskog motora utiče niz parametara, od kojih su najvažniji sastav i kvalitet smeše goriva i vazduha i sistem za paljenje.

Na sastav i kvalitet smeše utiče više faktora: temperatura i barometarski pritisak vazduha, temperatura motora, opterećenje i ugaona brzina i drugo, a na paljenje – opterećenje i ugaona brzina. Da izlaz iz motora ne bi (ili da bi što manje) zavisio od svih uticajnih faktora, neophodno je da se neprestano, za vreme rada motora, izvode intervencije u sistemu za napajanje gorivom i pripremu smeše i u sistemu za paljenje pri promeni bilo kojeg od uticajnih faktora. Da bi se to omogućilo, potrebni su odgovarajući automatski uređaji, a da bi oni mogli da funkcionišu, potrebne su odgovarajuće informacije, njihova prerada i korišćenje. U benzinske motore sa „klasičnim“ uređajima za pripremu smeše – karburatorima, već odavno se ugrađuju dodatni uređaji. Međutim, ni najkomplikovaniji karburatori ne obezbeđuju zadovoljavajući sastav i kvalitet smeše u svim fazama u uslovima rada motora, jer pre svega nemaju potrebne informacije. Zbog toga je došlo do razvoja i primene većeg broja različitih sistema za elektronsko napajanje gorivom. To se odnosi i na sistem za paljenje koji se u većini sistema, upravljački integriše sa sistemom za napajanje gorivom.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

2 Komentara

 1. Mislim da je došlo do greške. Upravo sam skinuo sledeći seminarski rad:

  Ime predmeta: Motori SUS • Ime profesora: prof.Branko Milićević • Školska godina: 2014 •

  Zemlja:Srbija • Grad: Kragujevac • Institucija: Visoka tehnička škola strukovnih studija u Kragujevcu. Podaci o fajlu Broj strana: 24 Podaci o fajlu Format: .docx

  Ali, kad sam ga otvorio, to je sasvim drugi rad:

  Univerzitet u Prizrenu
  Fakultet računarskih nauka
  Predmet: Elektronski uređaji

  Tema: BIPOLARNI TRANZISTORI
  Prof. dr. Šefik Bajmak

  Da li mogu da dobijem rad koji sam tražio? Ovaj mi zaista ne treba.

 2. Poštovani,

  Ukoliko imate problem sa radovima pošljite nam mejl na info@studenti.rs.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.