studenti
Mesto za uspešne studente

Upravljanje transportnim sistemima

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Preduzeće „Živanović – M d.o.o.“ predstavlja, kao što i samo ime preduzeća govori, društvo sa ograničenom odgovornošću, odnosno u pitanju je vrsta preduzeća u formi privrednog društva, koje osniva jedno ili više pravnih i/ili fizičkih lica u svojstvu članova društva, radi obavljanja određene privredne delatnosti pod zajedničkim poslovnim imenom. Svaki član društva sa ograničenom odgovornošću ima udeo u osnovnom kapitalu društva, s tim da članovi društva ne odgovaraju za obaveze društva, već samo snose rizik poslovanja do visine unetog uloga u društvo.

Preduzeće „Živanović – M d.o.o.“ osnovano je 1994. godine (zvaničan datum početka rada je 4. april 1994. godine) u Varvarinu. U pitanju je porodično preduzeće koje je osnovao Milutin Živanović, a kasnije ga je nasledio njegov sin Vladimir Živanović, koji i danas upravlja preduzećem. Ovo preduzeće je osnovano kao privatno preduzeće za trgovinu građevinskim materijalom na veliko i malo, pružajući pritom i uslugu transporta robe do krajnjeg odredišta svojim sopstvenim vozilima.
Preduzeće je osnovaono sa idejom da se bavi spoljno trgovinskim poslovima, odnosno uvoz-izvoz, međutim tadašnja situacija u zemlji je onemugućila da se ta ideja sprovede u delo i došlo je do promene planova. Rešenje koje je u toj situaciji viđeno kao najidealnije, jeste promena delatnosti odnosno trebalo je zanemariti spoljnotrgovinske poslove. Upravo iz tog razloga preduzeće je počelo da trguje unutar tržišta Srbije i to baveći se najpre veleptrodajom građevinskog materijala. Godine 1995. preduzeće je započelo sa izgradnjom svog sopstvenog poslovnog i skladišnog prostora u Varvarinu. Samo godinu dana kasnije, pored veleprodaje preduzeće počinje i trgovinu maloprodajom građevinskog materijala. Zbog razvoja tržišta, danas se ovo preduzeće bavi ne samo prodajom, već i distribucijom proizvoda i usluga, koji se nalaze u njegovoj ponudi.
Primarni cilj preduzeća je opstanak, razvoj i širenje preduzeća.
Sekundarni, ali podjednako bitni ciljevi su povećanje asortimana u ponudi, širenje distributivne mreže i uspostavljanje uspešne saradnje kako sa dobavljačima, tako i sa potencijalnim kupcima (prvenstveno građevinskim firmama).

Kako bi izašli u susret različitim zahtevima i potrebama kupaca predizeće „Živanović – M d.o.o.“ je u prilici da ponudi širok asortiman građevinskog materijala od različitih renomiranih proizvođača.

Preduzeće je uvoznik sledećih brendova građevinskog materijala: Rockwool, Mapei, Hauraton, Protektor i Raimondi, i vodeći distributer brendova, kao što su:
– MAPEI (hidroizolacija, lepkovi i aditivi);
– KNAUF (gips ploče, kamena i mineralna vuna i malteri);
– PROTEKTOR (pocinkovani profili za suvu i mokru gradnju);
– RÖFIX (mašinski malteri, fasade i lepkovi);
– HAURATON (odvodni kanali i separatori);
– PFT (mašine za malterisanje i rezervni delovi);
– AUSTROTHERM termoizolacija;
– WAVIN (kućna i ulična kanalizacija);
– HENKEL (lepkovi i silikoni);
– IKO šindra, Kronospan (laminat);
– Kronofix (OSB 3 ploče);
– Onduline (krovni prokrivač);
– SCHIEDEL dimnjaci, alat ručni, električni, molerski i merni (Raimondi, Makita, Bosch, SOLA, Laica i sl.);
– VELUX (krovni prozori);
– YTONG blokovi, i drvene građe iz Austrije i dr.

U prodajnom programu preduzeća može se naći veliki izbor građevinskog materijala svih renomiranih proizvođača na domaćem i inostranom tržištu, od rezane građe i OSB ploča, preko boja za zidove, kamene vune, gips ploča, čeličnih profila, armaturnih mreža, pa sve do termičke, hidro i zvučne izolacije i industrijskih podova.
Uz ovo, cilj preduzeća je i da kupcu ponudi kompletan građevinski materijal po najpovoljnijim cenama, uz obezbeđivanje logističkog servisa kao i tehnička rešenja, ateste, proračune i sl.

Preduzeće „Živanović – M d.o.o.“ svoje obaveze ispunjava na pošten i korektan način i samim tim je steklo veliko poverenje od strane svojih poslovnih saradnika i partnera, koji posluju na našem tržištu.
Jedan od osnovnih ciljeva preduzeća je da se kupcima pruži mogućnost da na jednom mestu dobiju sav potreban građevinski materijal za izvođenje grubih građevinskih radova, kao i građevinski materijal za izvođenje završnih radova. Isto tako, preduzeće se trudi da svojim klijentima pruži u svakom momentu što više za uloženi novac, vrednujući pritom i njihovo vreme. Zauzvrat se očekuje da na taj način preduzeće stekne stalne i pouzdane klijente, partnere i saradnike, što za sada uspeva i nastoji da tako ostane i u narednim godinama.
Preduzeće je postepeno steklo status kompanije sa tradicijom u koju su uloženi znanje, trud, rad, kapital i energija, kao osnovni elementi za uspešnost i dug opstanak na tržištu, koje se neprestano menja i razvija.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

1 Komentar

  1. Veoma koristan rad.Svaka čast.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.