studenti
Mesto za uspešne studente

Analiza kretanja u alpskom skijanju

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skijanje kao vaspitno obrazovni sadržaj svih uzrasta može da pruži veliki doprinos vaspitno obrazovnom procesu jer pored direktnih uticaja, koji su svojstveni i drugim tjelesnim aktivnostima ova aktivnost se izvodi isključivo u prirodi.
U zadnje vrijeme skijanje je sve popularnije tako da niz proizvođaća prateće opreme kao i organizacija za pružanje usluga vezanih za skijanje ostvaruje ogromne prihode zahvaljujući ovom sportu.
Alpsko skijanje se može svrstati u red onih motoričkih aktivnosti koje se odvijaju u posebnim i složenim uslovima vanjske sredine. Skijaš, skije i štapovi čine jedinstven sistem koji optimalno funkcioniše kada postoji visoka međusobna usklađenost među pojedinim dijelovima sistema. Iako se tokom cijele godine radi na postizanju što boljih mogučnosti psihomotornog aparata za vrijeme skijanja postoji stalna opasnost od gubitka ravnoteže koji uvijetuje trenje između rubnika i snježne podloge. Javljaju se promjenjiva ubrzanja i različiti inercijski momenti sistema u cjelini ili pojedinih njegovih dijelova.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči: ,

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.