Odlomak

 

Fizička priprema je sposobnost igrača da izvodi dobro zahteve u svom odabranom sportu. Ta sposobnost uključuje sve elemente kao što su tehnika, taktički pogled i veštine komuniciranja, kao i fizički, psihički i socijalni faktor.
Fizička priprema je samo sredstvo u postizanju fudbalskih ciljeva.Činjenica je, da kako se poboljšava fizička priprema fudbalera, to utiče pozitivno na sve ostale elemente koji uključuju fudbalsko izvođenje.

Što je igrač manje umoran tokom finalnog dela utakmice, to će njegova fizičkakoordinacija biti bolja kao i svest šta se događa oko njega. To ima direktan uticaj na faktore kao što su brzina akcije i mogućnost prepoznavanja situacija na utakmici.

Veoma je važno ne izvoditi izolovane vežbe. Fizička pripremljenost bi trebala da se podiže uz pomoć vežbi koje su povezane sa fudbalskom igrom. To ne moraju biti vežbe sa loptom kao što mnogi ljudi zamišljaju.

Kako podizati fizičku pripremu u fudbalu

U omladinskom i amaterskom fudbalu, treneri imaju limitiran broj treninga svake nedelje u kojima moraju da se izbore sa skupinom raznih elemenata.
Prednost vežbanja sa loptom je taj što je povećanja želja i volja igrača tokom tih treninga. Fizička priprema, tehnika i taktika se mogu trenirati simultano.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 10 stranica
  • Sportski turizam -
  • Školska godina: -
  • Seminarski radovi, Skripte, Sport
  • Srbija,  Beograd,  UNIVERZITET U BEOGRADU - Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja  

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Više u Sport

Komentari