studenti
Mesto za uspešne studente

REKREACIJA ZAPOSLENIH – ISTRAŽIVANJA EFEKATA PRIMENE PROGRAMA REKREACIJE U RADNOM I SLOBODNOM VREMENU ZAPOSLENIH

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

„If we concentrate on our co-workers, they’ll take care of our customers,“
Art Friedson, vice president of co-worker services for CDW Computer Centers, headquartered in Vernon Hills, Illinois.

Dakle, rečenica – ako brinemo o našim radnicima, oni će se brinuti o našim mušterijama – govori mnogo o vlasniku same kompanije.

Glavna ideja ove studije bila je da dokaže i pokaže sve beneficije koje ima „RHC“ kompanija, negujući svoje zaposlene i to ničim drugim već fizičkom aktivnošću. Istraživanje je krenulo od podele radnika u dve grupe, jedni su se bavili određenim vidom fizičke aktivnosti, a druga grupa ne. Studija se nije bavila svim radnicima u firmi, a detalji će biti predstavljeni u daljem tekstu. Na kraju krajeva, ova ulaganja u firmu, neće pomoći samo toj kompaniji, već se bavi i društvenim problemom, a to je fizičko i psihičko zdravlje ljudi koji su deo te kompanije – radnici, koji su ključ svakog posla.
Ova kompanija počela je sa radom 2003. Godine i imala svega 12 radnika. Kako bi odlučili na koju poziciju koje ljude da stave, bavili su se njihovim privatnim životom, dakle, bilo im je ključno ko se bavi rekreacijom u slobodno vreme, ispostavilo se da su oni radnici koji su imali redovnu fizičku aktivnost mnogo bolje obavljali poslove od onih radnika koji nisu imali nikakvu aktivnost.
Radnici koji su upražnjavali rekreaciju, imali su prosečno 39 godina, bilo ih je 5 i svi su bili muškarci, a oni koji se nisu bavili, imali su u proseku 37 godina i bilo ih je 5, nasumično su izabrani od preostalih 8 radnika. Dakle, oni koji su u proseku bili mlađi, nisu se bavili nekim vidom rekreacije. Naravno, zaposleni nisu znali da učestvuju u istraživanju.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.