Konstrukcija helikoptera
Objavio Lulllea 19. februar 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Mašinstvo
Objavio studenti.rs 03. septembar 2020. Prijavi dokument
Ono što je bitno, posmatrano sa aspekta upravljanja kvalitetom, kao prvi protokolisani podadatak svakako bi bila sorta. Samom sortom definišu se i određene karakteristične osobine koje je daljom doradom u procesu sušenja potrebno očuvati.
Za dalju obradu kako osmotskom dehidratacijom tako i konvektivnim sušenjem neophodno je izvršiti grupisanje plodova prema njihovoj veličini. Ovo se radi pomoću kalibratora. Kalibratori su uređaji namenjeni za sortiranje plodova po veličini, u veoma širokom dijapazonu. Tretman proizvoda treba da se obavlja bez nepotrebnog maltretiranja proizvoda i sa obezbeđenim kalibrisanjem svakog ploda pojedinačno.
• Zavisno od vrste i kvaliteta proizvoda određuje se opseg kalibriranja i broj kalibraža: Z= 2+1, 3+1 ili 4+1
• Kao bitni faktori za ocenu kvaliteta proizvoda pored ostalih su krupnoća ploda, koju karakteriše masa dimenzija ploda i sadržaj suve materije. Krupnoća ploda opisuje se prečnikom ploda podrazumevajući da je plod višnje loptastog oblika.
• Masa ploda izražava se u gr. i kreće se 4 do 5 gr za srednje krupne plodove i oko 6,5 gr za krupne plodove. Sitni plodovi, odnosno plodovi sa manjim masama nisu pogodni za obradu sušenjem. Jasno nam je da su masa ploda i prečnik ploda u korelaciji ali neznamo tačno a ni približno kakva je struktura posmatranog kontigenta proizvoda kako u pogledu masa i dimenzija tako ni u pogledu sadržaja suve materije koja u značajnoj meri služi kao pokazatelj kvaliteta.
• Iz ovih pregleda jasno se nameću pitanja na koja moramo imati odgovor u skladu sa osnovna četiri pravila sistema statistički kontrolisanog procesa.
Objavio Lulllea 19. februar 2024.
Objavio jovanlukovic1999 16. januar 2024.
Objavio AdamUb 27. decembar 2023.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio Studenteu 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.