Odlomak

Asortiman proizvoda, čiju sirovinsku osnovu predstavlja brašno je vrlo velik. Učešće brašna u ovim proizvodima je različito.
Prema načinu proizvodnje, a donekle i sirovinskom sastavu, svi proizvodi od brašna svrstavaju se u sledeće grupe:
1. pekarski proizvodi,
2. pekarsko konditorski proizvodi,
3. testeničarski proizvodi,
4. instanti i gotovi proizvodi.

Proizvodi od brašna predstavljaju osnovu ishrane, a naročito u zemljama nižeg standarda. U nekim zemljama sa ovim proizvodima se unosi preko 60% od ukupne energije. Kod siromašnijih slojeva taj udeo je i veći. Sa porastom standarda udeo proizvoda od brašna opada, a sa njima opada i količina visokomolekularih ugljenih hidrata koje zamenjuju masti, niskomolekularni ugljeni hidrati, odnosno šećeri, kao i prekomerne količine proteina.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 19 stranica
  • Tehnologija pekarskih proizvoda -
  • Školska godina: -
  • Seminarski radovi, Skripte, Tehnologija
  • Srbija,  Zrenjanin,  Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjanjinu  

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari