studenti
Mesto za uspešne studente

Hranljiva vrednost hleba i brašna

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Asortiman proizvoda, čiju sirovinsku osnovu predstavlja brašno je vrlo velik. Učešće brašna u ovim proizvodima je različito.
Prema načinu proizvodnje, a donekle i sirovinskom sastavu, svi proizvodi od brašna svrstavaju se u sledeće grupe:
1. pekarski proizvodi,
2. pekarsko konditorski proizvodi,
3. testeničarski proizvodi,
4. instanti i gotovi proizvodi.

Proizvodi od brašna predstavljaju osnovu ishrane, a naročito u zemljama nižeg standarda. U nekim zemljama sa ovim proizvodima se unosi preko 60% od ukupne energije. Kod siromašnijih slojeva taj udeo je i veći. Sa porastom standarda udeo proizvoda od brašna opada, a sa njima opada i količina visokomolekularih ugljenih hidrata koje zamenjuju masti, niskomolekularni ugljeni hidrati, odnosno šećeri, kao i prekomerne količine proteina.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.