Kontinuitet i sukcesija
Objavio Kalina 18. april 2024.
Prezentacija, Skripte, Tehnologija
Objavio studenti.rs 07. maj 2019. Prijavi dokument
Ugljeni hidrati. Šećer u zrelom grožđu se uglavnom nalazi u vidu heksoza i to glukoze (grožđani šećer) i fruktoze (voćni šećer). U nezrelom grožđu udeo glukoze je znatno veći (oko 2 puta) nego fruktoze. Od ostalih šećera u grožđu u malim količinama ima saharoze i pentoza (pre svega arabinoza).
Od drugih ugljenih hidrata u zrelom grožđu ima još celuloze, hemiceluloze i pektinskih materija koji uglavnom ulaze u sastav ćelijskih membrana i u velikoj meri određuju konzistenciju mesa bobice.
Objavio Kalina 18. april 2024.
Objavio Studenteu 18. april 2024.
Objavio madmax74 16. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.