Turističke vrijednosti Pekinga
Objavio realmadrid1994 24. april 2024.
Maturski Radovi, Skripte, Tehnologija
Objavio studenti.rs 20. oktobar 2017. Prijavi dokument
Proizvodnja pekarskog kvasca sastoji ss od sledećih osnovnih faza:
– izbor pogodnog soja, koji daje na kraju procesa presovani kvasac dobrog kvaliteta da se može upotrebljavati za fermentaciju testa;
– umnožavanje izabranog soja kvasca preko svih potrebnih stadijuma umnožavanja u cilju dobijanja dovoljnih količina matičnog kvasca za zasejavanje završne faze proizvodnje – prodajni kvasac (u svim fazama proizvodnje potrebno je obezbediti unapred izračunate količine hranljivih materija da se dobije kvasac željenog sastava uz zadovoljavajući prinos);
– priprema hranljive podloge za umnožavanje kvasca;
– separacija kvasca koja obuhvata izdvajanje kvasca iz suspenzije (nakon završene fermentacije), pranje kvasca u cilju odvajanja soli, metabolita, obojenih materija, sastojaka neprijatnog ukusa, kao i otpadne vode i preostale tečnosti iz okoline ćelija;
Objavio realmadrid1994 24. april 2024.
Objavio vesna2412 24. april 2024.
Objavio vesna2412 24. april 2024.
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Objavio mitrovicm993 24. april 2024.
Objavio Dragica Stanisic 24. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.