studenti
Mesto za uspešne studente

Proizvodnja vina

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Proizvodnja vina je vrlo širok pojam. Ne samo kada je u pitanju konkretan postupak proizvodnje vina i njegove faze, već u općenitom globalnom smislu potrošnje vina. Vino igra veliku ulogu u trgovini i turističkoj ponudi određene zemlje. Vino je također pokazatelj poljoprivredne razvijenosti, ali i prirodnog bogatstva određene zemlje. Vino je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića koje se smatra jednim od najvažnijih sastojaka mnogih europskih i mediteranskih kuhinja, odnosno kultura. Svaka odluka koja se donese u vinogradu utječe na okus, aromu, strukturu, stil i kvalitetu vina.
Ovaj seminarski rad odnosi se na prikaz procesa proizvodnje bijelih, crnih i ružičastih vina. Vino je poljoprivredno – prehrambeni proizvod dobiven potpunim ili djelomičnim vrenjem masulja ili mošta od svježeg za preradu u vino pogodnoga grožđa. Također, ono je alkoholno piće koje se dobija vrenjem grožđa ili grožđanog soka. Znanost o vinima se naziva enologija.
Osnovna svrha ovoga seminarskog rada je prikazati proces proizvodnje vina i sve faze tijekom proizvodnje, a glavni cilj rada je shvatiti važnost svakog pojedinog procesa u proizvodnji kao važnog dijela za konačan produkt.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.