studenti
Mesto za uspešne studente

Automatizacija sredstava mehanizacije kontinualnog transporta

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Osnovna pitanja automatizacije:
Normalan rad postrojenja za preradu paketa I vreća u poštanskim centrima, koje se sastoji iz niza trakastih ili visećih I specijalnih transportera, utovarnih levkova (bunkera), pretovarnih uređaja I izvršnih mehanizama moguće je samo tada kada je obezbeđena automatska kontrola svakog agregata, vitalnog sklopa ili organa-komponente, a u nekim slučajevima I automatsko upravljanje tim komponentama.
Operacija procesa, automatizovanog pomoću automatskog sistema upravljanja (ASU), kao tehološki objekti upravljanja (TOU) – ASU TOU, u zavisnisti od svoje fizičke prirode, mogu se podeliti na sledeće prioritetne grupe:
• Unutar ciklusne operacije uređaja na mašinama kontinualnog transporta I mašina periodičnog dejstva
• Razvrstavanje (sortiranje) – deljenje ili spajanje tokova poštanskih pošiljaka, prema različitim karakteristikama adresi, gabaritu, masi
• Zahvatanje I oslobađanje poštanskih pošiljaka (tereta) ili posuda sa poštanskim pošiljkama
• Kontrola I dijagnosticiranje tehničkog stanja elemenata, agregata I opreme
• Pomoćne operacije ( blockade elemenata, signalizacija I dr.)
Automatizacija procesa stoga treba da obuhvata sve navedene operacije, što znači:
• Automatsko puštanje (start) automatsko zaustavljanje I automatsku kontrolu rada
• Automatsku regulaciju elemenata, sklopova, organa I agregata
• Automatsko razvrstavanje I upravljanje sredsvima kontinualnog transporta I njihovih (pomoćnih) uređaja, kao I komponenta sistema tehnoloških agregata koji su uključeni zajedno sa transportnim procesom u ukupni tehnološki process prerade poštanskih pošiljki.

Za obezbeđenje rada transportera, prema zahtevima ( tehnološkog ) procesa, u proizvodnim I transportnim sistemima na raznim delovima njegove putanje postovljaju se specijalne komponente-elementi automatizacije. Ovi elementi omogućavaju upravljanje radom, kontrolu radam potrebno uzajamno sadejstvo I redosled rada pojedinih uređaja na transporteru I pojedinačnog transportera kao podsistema. Takodje I upravljanje transporterima u transportno-proizvodnom sistemu, kao obezbeđenje od havarijskih opterećenja.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.