studenti
Mesto za uspešne studente

Elektronska trgovina

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Elektronska trgovina je u stvari sinonim za termin elektronskog poslovanja. Elektronsko poslovanje je vođenje poslova na internetu, što ne podrazumeva samo kupovinu i prodaju, već organizaciju poslovanja firme u mrežnom okruženju, organizovanje komunikacije prema klijentima i brigu o klijentima.
Elektronska trgovina je uopšteni pojam koji se koristi za opisivanje raznih tehnologija koje su danas dostupne. U današnjem poslovanju upravo se one koriste za poboljšanje efektivnosti. Iako elektronska trgovina sama po sebi nije tehnologija, na aplikativnom nivou ona uključuje razne tehnologije. Sve one su podržane preko pogodnih telekomunikacionih mreža uključujući tu i Internet. U današnjim uslovima konstantne tržišne borbe među konkurentimai neprestanim promenama u okruženju, kompanije ne smeju da se oslone na trenutnu poziciju svojih proizvoda na tržištu. U ovim uslovima Internet predstavlja moćnu tehnologiju koja omogućava praćenje i prilagođavanje tim promenama.
Trgovina se tradicionalno tretira kao tercijalna a samim tim i radno intenzivna delatnost koja postoji dugo u istoriji i konstantno napreduje. Tradicionalno poslovanje zasniva se na korišćenju strukturnih papirnih dokumenata u definisanim i opšte prihvaćenim formama za komunikaciju između učesnika u procesu poslovanje. Savremene digitalne tehnologije omogućavaju i efikasnije poslovanje, bez korišćenja papirnih dokumenata i bez neposrednog kontakta između učesnika.
Uticaj interneta na društvo se smatra jednako značajnim kao i uticaj nekih od najvećih tehnoloških pronalazaka u istoriji, kao što su telefon ili automobil. Internet je globalna mreža koju ceo svet intenzivno koristi i služi se sa njom.
Mobilna trgovina se odnosi na vođenje elekronske trgovine putem bežičnih uređaja. Aplikacije za mobilnu trgovinu omogućavaju kupovinu različitih roba i usluga, realizaciju bankovnih transakcija i pristup plaćenim sadržajima i informacijama.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.