studenti
Mesto za uspešne studente

Analiza pet najboljih hotela u Hurgadi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora. Takođe je i administrativni centar provincije Crveno more, jedne od 26 provincija Egipta. Od malog ribarskog mjesta izrasla je u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, prestižno ljetovalište sa starim i novim modernim dijelom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor uz temperatura vazduha koja se u toku godine ne spušta ispod 20 stepeni Celzijusa.
Prostire se zapadnom obalom Crvenog mora u dužini od 36 kilometara na samom obodu pustinje. Od sjevera ka jugu dužina grada je skoro 40 kilometara. U zalivima Makadi i Soma nikli su fascinantni turistički centri sa neophodnom infrastrukturom i modernim hotelima. Nešto dalje od gradskog jezgra nalaze se još tri popularna ljetovališta: El Guna, Safaga i Makadi.
Gotovo idealna pozicija na kojoj se nalazi Hurgada omogućava turistima mogućnost organizovanja velikog broja različitih izleta. Zbog dobre povezanosti moguć je odlazak do Rajskog ostrva, obilazak drevnog Egipta koji se nalazi oko 500km sjeverozapadno od Hurgade. Hurgada se sastoji iz više djelova. Hotelska oblast Sigala, odvojena od mora planinskom stjenom se nalazi južno od istorijskog centra Dahar sa živopisnim kućama od ilovače i bazarima. Potom su tu Nova i Južna Hurgada, koje se protežu duž 30 km morske obale. Hurgada nudi gastronomska uživanja, potom sportske sadržaje, dva golf terena, lokalni muzej i morski akvarijum. Nedaleko se nalazi nekoliko ostrva, kao što su Giftun i Magaviš (Magawish), koja mame ljubitelje snorkelinga (ronjenje sa maskom). Život na visokoj nozi preovladava u kompleksima sa četiri i pet zvjezdica, u susjednim delovima Sahl Hašiš (Sahl Hasheesh), Makadi (Makadi) i Soma Bej (Soma Bay).

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.