studenti
Mesto za uspešne studente

Muzeji u turizmu Pariza

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Pariz, prestonica i najveći grad Francuske, nesumnjivo je jedan od najlepših gradova sveta. Njegovi simboli Ajfelova kula, Trijumfalna kapija, crkva Sakre Ker i muzej Luvr, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Grad svetlosti ima dugu veličanstvenu istoriju, predivnu arhitekturu i romantični duh. Pariz asocira na umetnost i visoku modu. Velika atrakcija grada su njegovi raznovrsni muzeji kojih ima 191.
Predmet ovog istraživanja i diplomskog rada su muzeji u turizmu Pariza, ne kao samostalni oblik turističke ponude ovog grada, već samo jedan deo kompletne ponude koju turisti mogu iskusiti prilikom njegove posete. Luvr je definitivno najpoznatiji muzej na svetu, a Pariz ima još desetine njih koji čuvaju dela slavnih umetnika (Muzej Oranžeri, Muzej Orsej) ili izlažu izvanredna dela moderne umetnosti (Centar Pompidu, Muzej moderne umetnosti), one koje prikazuju istoriju Francuske (Muzej Karnavale i Versaj), ili su okrenuti naučnim dostignućima i prirodi (Muzej čoveka, Prirodnjački muzej) ili imaju specijalnu tematiku (Muzej mode, Muzej vina ili Muzej parfema).
Zadaci koji se nameću prilikom obrade teme ovog diplomskog rada su sagledavanje činjeničnog stanja na terenu i mogućnosti ukazivanja koje su prednosti, a koje su mane muzeja u Parizu. Takođe, obradom podataka dolazi se i do utvrđivanja ekonomskog efekta na turizam Francuske, kao i kulturno-istorijskog i turističkog vrednovanja muzeja.
Cilj je prikazivanje važnosti i prepoznavanje uloge koju kulturni objekti poput muzeja imaju u turizmu velikog grada. Njihovo turističko vrednovanje ukazaće na vrednost ovih kulturno-istorijskih objekata i institucija u turističkom progresu Pariza. Vrednovanjem se uočavaju smernice za razvoj i budućnost muzeja u Parizu.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

1 Komentar

  1. Odlican rad!

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.