Odlomak

 

U ovom radu ćemo se upoznati kako sa slatkovodnim tako i morskim ribama i plodovima mora koji se koriste u svakodnevnoj ishrani ljudi. Ribe su vrlo stare i velike grupe kičmenjaka, koja se odlikuje znatnom raznikolikošću. One su široko rasprostranjene u skoro svim vodama sveta. Susrećemo ih od planinskih potoka i jezera do najvećih morskih dubina, od toplih izvora do vode blizu tačke zamrzavanja. U tim svim vodama susrećemo se sa pravim džinovima od po dvadeset metara i teške do preko dvadeset tona, i male patuljke koji ne narastu više od jednog centimetre.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 15 stranica
  • Gastronomska obrada mesa Dr. Bojana Kovačević Berleković
  • Školska godina: Dr. Bojana Kovačević Berleković
  • Seminarski radovi, Skripte, Turizam/Ugostiteljstvo
  • Srbija,  Šabac,  Visoka tehnološka škola strukovnih studija u Šabcu  

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Komentari