studenti
Mesto za uspešne studente

Slem turizam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Turizam u sirotinjskim naseljima ili geto turizam je tip turizma koji uključuje posećivanje osiromašenih područja. Prvobitno fokusiran na sirotinjske četvrti Londona i Menhetna u 19. veku, turizam sirotinjske četvrti sada postaje sve vidljiviji na mnogim mestima, uključujući Južnu Afriku, Indiju, Brazil, Poljsku, Keniju, Filipine, Sjedinjene Države i druge. Prva upotreba reči slumming do 1884. godine kada su bogatiji ljudi u Njujorku počeli da posećuju oblast Boveri i Five Points u Donjem istočnom delu, u susedstvu siromašnih imigranata, da bi videli „kako živi druga polovina“.

Osamdesetih godina prošlog veka u Južnoj Africi, crnci su organizovali obilaske sela kako bi obrazovali belce u lokalnim samoupravama o tome kako crno stanovništvo živi. Takve turneje privukle su strane turiste, koji su želeli saznati više o apartheidu.

Sredinom devedesetih počele su se organizovati međunarodne ture sa destinacijama u najugroženijim područjima zemalja u razvoju. Oni su rasli u popularnosti, a često ih vode i oglašavaju profesionalne kompanije. U Kejptaunu, na primer, svake godine grad posećuje više od 300.000 turista kako bi videli sirotinjske četvrti.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.