studenti
Mesto za uspešne studente

Krizni menadžment

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Razvojem društva dolazi i do razvoja tehnologije, čovječanstvo se suočava sa sve različitijim i brojnijim krizama. Praktični i naučni značaj izučavanja kriznog menadžmenta i donošenja odluka u kriznim situacijama je van svake sumnje. Naučni značaj istraživanja krize može se posmatrati i na metodološkoj ravni, pošto se u njima prevazilazi jaz između teoretskih i istraživačkih perspektiva različitih disciplina.
Istraživanje kriza u svijetu danas je jako razvijeno. Krizni menadžment je predmet istraživanja na brojnim fakultetima i institutima u mnogim zemljama. Izdavačka djelatnost je razvijena, a u okviru bogate međunarodne saradnje organizuju se brojne konferencije, okrugli stolovi i simpoziji.
Organizacije koje se bave proizvodnjom roba i usluga posebnu pažnju posvećuju upravljanju krizama, prepoznavajući to kao svoju veoma važnu funkciju i kao dio svoje organizacije. Slična je situacija i u javnim preduzećima. Države, takođe, maksimalno razvijaju kapacitete za upravljanje krizama putem osnivanja posebnih ministarstava (npr. Ministarstvo za katastrofe u Rusiji) ili državnih agencija tj. koordiniranih tijela za krizne situacije na nivou vlade, ili posebnih kriznih timova u pojedinim ministarstvima.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.