Kako obezbediti bolje uslove za zapošljavanje mladih u riziku?

SOS Dečija sela Srbija, povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, 20. februara, sa početkom u 14 časova, u okviru projekta „Jaki mladi – održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku“, organizuju konferenciju „Zapošljivost mladih u riziku“, sa ciljem da predstavnici mladih i privrede uspostave dijalog o načinima za povećanje zapošljivosti mladih iz socijalno i ekonomski najugroženijih grupa na teritoriji Beograda. Konferencija se održava u Kafe baru „16“ (Gospodar Jovanova 46), socijalnom preduzeću koje, kroz obuke za konobare i barmene, mladima koji su koristili usluge Svratišta, pomaže u pronalasku posla i osamostaljivanju.

O merama i politikama za zapošljavanje mladih iz rizičnih grupa na otvaranju konferencije će govoriti:

Dragomir Petornijević, predsednik Saveta za zapošljavanje grada Beograda,
Vesna Živković Kostić, načelnica Odelјenja za programe zapošlјavanja i preduzetništvo, Nacionalna služba za zapošljavanje,
Marčela Vuinac-Obućina, načelnica Odelјenja za obrazovanje i obuke, Nacionalna služba za zapošljavanje,
Irena Đorđević, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED),
Aleksandra Grubin, menadžerka projekta „Jaki mladi – podrška zapošljavanju“ (Fondacija SOS Dečija sela Srbija).

U drugom delu konferencije, biće orgnizovani susreti poslodavaca i mladih, u okviru kojih će mladi, kroz razgovor sa predstavnicima kompanija, govoriti o svojim potrebama i iskustvima, kad je u pitanju traženje i zadržavanje posla, dok će poslodavci mladima govoriti o znanjima i veštinama koji su potrebni za pronalazak posla i razvoj karijere.

No votes yet.
Please wait…