Da li znate kako da ubrzate čitanje i unapredite proces učenja?

Prosečan broj sati koje, kao studenti provedemo učeći, je čak 1000! Osnovnoškolci i srednjoškolci takođe sate i sate provode nad knjigom, a rezultati nisu, na žalost, uvek zadovoljavajući.

Kada svemu tome pridodamo moderne tehnologije i novonastajuća zanimanja, lako je zaključiti da potreba za učenjem ne prestaje. Veštine i znanja koja treba da usvojimo vrlo brzo se menjaju i u toku naše karijere.

Roditelji i studenti često se pitaju kako da pomognu svojoj deci, odnosno sebi olakšaju proces polaganja ispita i postanu efikasniji. Odgovore na na navedena i slična pitanja pronađu u Školi brzog čitanja i mudrog učenja u Novom Sadu.

Sama škola u našem gradu postoji od 2018. godine i deo je franšiznog sistema, tako da polaznici u celom regionu imaju priliku da unaprede svoje veštine. Program Škole razvijan je u prethodnoj deceniji, a namenjen je svima koji žele da, sa manje dosade, truda i utroška vremena, postižu bolje rezultate u školi, na fakultetu i poslu. Svrha se ogleda u tome da polaznici uče radije, brže i svrsishodnije. Deca školskog uzrasta koja pohađaju minimum 4. razred osnovne škole, kao i studenti i odrasli u trci za sertifikatima čine polaznike Škole.

Idealni polaznici ovog programa su deca – bistra, a pomalo lenja, ili marljiva, a pomalo zbunljiva, kao i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete izrazito ne vole. Odrasli koji se svakodnevno susreću sa izazovima posla i savladavanjem novih oblasti, uz usvojen program lakše postižu ciljeve. Studentima Škola pomaže da ispitni rokovi ne budu bauk, nego da im pristupaju planski jer odlično znaju svoje kapacitete.

Program Škole brzog čitanja i mudrog učenja sastoji se od četiri važne celine koje se međusobno prepliću, a to su: savladavanje nekoliko tehnika brzog čitanja, organizacija gradiva, učenje i primena memorijskih tehnika i prezentacione veštine.

Ključni ciljevi koji se postužu su:

🏆  trostrostruko do petostruko povećanje brzine čitanja,

🏆  unapređenje koncentracije i razumevanja pročitanog,

🏆  sposobnost brzog izdvajanja najvažnijih informacija,

🏆  dugoročnije i brže pamćenje i

🏆  sposobnost planskog učenja u grupi.

Grupe sa kojima se radi imaju od 10 do maksimalno 14 polaznika, što se pokazalo kao optimalno okruženje za usvajanje programa i oslobađanje kreativnosti. Radi se ukupno 20 radionica, jednom nedeljno, u trajanju od 2 sata i 20 minuta, kako bi se postigao kontinuitet u primeni naučenih tehnika. Program za studente i odrasle je prilagođen i podeljen u 10 trosatnih radionica. Važno je istaći da, u toku pohađanja programa, polaznici tehnike primenjuju na svom gradivu.

Do sada je program Škole brzog čitanja i mudrog učenja u Novom Sadu uspešno završilo više od 150 polaznika, a rezultati su odlični. Pristup pojedincu, individualni pristup učenju i tehnike koje polaznicima omogućavaju da izgrade svoj lični stil učenja i prezentovanja su suština kvaliteta.

Ukoliko je i Vas zainteresovao program ili se Vi ili Vaše dete susrećete sa problemima vezanim za čitanje i učenje, slobodno ih pozovite. Biće srećni da sa Vama podele informacije i iskustva.

Škola brzog čitanja i mudrog učenja Novi Sad

☎️  065/67-560-00

📬 [email protected]

FB: https://www.facebook.com/brzocitanjeiucenje.ns/

Instagram: https://www.instagram.com/brzocitanjeiucenje.ns

No votes yet.
Please wait…