Evropski dan jezika na Filozofskom fakultetu

1

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu Evropski dan jezika 26. septembar biće obeležen manifestacijom “Ulica evropskih jezika”, izložbom i muzičkim programom u kome će nastupiti Mešoviti hor „Sv. Roman Slatkopojac”, Mešoviti hor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj” i Kamerni hor „Res Miranda”.

“Ulica evropskih jezika” realizovaće se u ponedeljak u periodu od 10 do 15 časova ispred zgrade Fakulteta gde će biti postavljeni štandovi jezičkih odseka i centara Filozofoskog fakulteta, kao i štandovi Gradske biblioteke – ogranka „Anica Savić Rebac”, Američkog kutka, Francuskog instituta, EU info centra, Instituta „Junus Emre”, Geteovog instituta, DAAD-a, Turističke organizacije Nemačke i drugih, navodi se u pozivu.

Otvaranje izložbe povodom 20 godina rada Međunarodne letnje škole srpskog jezika, kulture i istorije najavljeno je za 12 časova. Postavku je priredila mr Nataša Belić, viši bibliotekar.

Program se završava u 19 časova, kada će u kino sali Fakulteta biti održan koncert horova.

Evropski dan jezika obeležava se od 2001. godine, na inicijativu Saveta Evrope, a ima za cilj ukazivanje na značaj učenja jezika, uvećanje broja jezika koji se uče, promociju doživotnog učenja, međukulturnog dijaloga i jezičkog i kulturološkog bogatstva Evrope.

Detaljnije informacije o manifestaciji mogu se pronaći ovde.

Izvor: RTV

No votes yet.
Please wait…