HUMANITARNI EVENT: Zajedno za Srbiju – Zepter Italija

Iako sunce ponovo sija, zemlja je jos uvek ranjena i na kolenima posle teških kiša koje su dovele do katastrofalnih poplava.  Situacija je i dalje dramatična, vode se polako povlače ostavljajući za sobom pustoš i  razrušene gradove i sela. Brzina kojom su poplave prekrile naselja bila je munjevita, mnogi bezeći nisu imali vremena da spasu ništa.

Radi se o 37 000 evakuisanih gradjana, 70 se još uvek vode kao nestali.  Iako se vode polako povlače, cena koju je stanovištvo platilo je veoma visoka:  circa 50 mrtvih, srušene kuće, imovina odnesena vodom i bolni razor . Mnogo domaćih zivotinja ostalo je prepušteno vodenoj stihiji i izgubljeno u blatu.  Došlo je i do pomeranje tla i  neeksplodiranih mina iz poslednjeg  rata kojima je teško ući u trag.

Opasnost od infekcija i klizišta su posledice koje najvše brinu lokalne vlasti jer bi mogle da pogoršaju ionako tešku situaciju u kojoj se nalazi poplavljeno stanovništvo.

Poslednjih nedelja mnogi gradjani i humanitarna udruženja su manifestovale veliku solidarnost i pružile pomoć.

Dramatična situacija je pokrenula i preduzetnička društva da pomognu oko skupljanja pomoći. Opipljiv primer je solidarni gest prestižne multinacionalne kompanije Zepter International i kompanije Meritalia, jedne od vodećih u  dizajnu i proizvodnji nameštaja, koje organizuju u četvrtak, 19 juna, vece u znak altruizma i plementosti. Meritalia i Zepter International, u saradnji sa Ambasadom Suverenog Reda Malteških Viteza u Srbiji  organizuju važnu inicijativu u cilju sakupljanja sredstava za pomoć poplavljenom stanovništvu Srbije.

Veče će se održati  u showroom-u Meritalia,  u ulici Durini 23 u Milanu s pocetkom u 18:30 i biće organizovano u vidu happy hour-a  na kome prisutni mogu da  učestvuju u donacijama simboličnim plaćanjem ulaznice a pored toga biće organiozovana i lutrija sa veoma interesantnim poklonima.  Skupljeni iznos  će u celosti biti namenjen za pomoć nastradalima i biće, uz saradnju Ambasade Suverenog Reda Malteskih Viteza u Srbiji  podeljen  na licu mesta.

Janvost nije ostala ravnodušna u prilici da se pokaše kao dobročinitelj. Ističe se  AD, jedan od najvažnijih časopisa za dizajn i arhitrekturu na internacionalnom nivou, rado je iskoristio priliku da učestvuje kao media partner. Ettore Mocchetti, dugogodisni direktor časopisa, pokazao se izuzetno osetljivim na situaciju i požurio je da pruži pomoć slabijima.

Priliku su iskoristili i mnoge važne ličnosti koje su pokazale spremnost da aktivno pomognu u ovoj inicijativi vrednoj pohvale. Poznati dj e diskografski editor Joe T. Vannelli  zabavljaće prisutne goste svojim omiljenim lounge remix koji uz svojstven klasičan aplomb osvaja svojom muzikom pružajući pravo zadovoljstvo. I ne samo on!   Ima već veoma mnogo ponzatih ličnosti milanskog sveta kulture i poduzetništva koji su potvrdili učestvovanje na happy hour za solidarnost..

Paola Neri, harizmatična žena već poznata po mnogim dobrotvornim inicijativama, i ovaj put je pružila konkretnu pomoć kao promoter večeri.

Svi organizatori večeri su sigurni da će posećenost biti velika. Bračni par Madlena i Philip Zepter, poznati dobročinitelji, vec su pružili nesebično veliku pomoć Srbiji i stoje iza milanske inicijative Giordane Mill, Potpredsednika kompanije Zepter International koja izjavljuje:  “ Rekonstrukcija Srbije, koja je nakon teških ratnih godina  sada teško pogodjena od prirodne nepogode, biće moguća samo uz pomoć svih prijateljskih zemalja.  Objektivno govoreći, jedna zemlja u situaciji ovakvih razmera je na kolenima pred ogromnim ispitom i bez pomoći  iz vana, izlazak  iz dramatične situacije je veoma težak, ili čak nemoguć” I Francesca Meroni, Marketing & PR Manager kompanije ne sumnja u uspeh inicijative i kao portparol  Meritalia-e izjavljuje: “Činiti dobro svesni da pomažemo i pružamo  nadu slabijima i vraćamo im osmeh, ispunjava naša srca radošću i srećom i pomaže nam da budemo bolji ljudi”.

Za sve koji žele  da naprave donaciju je dovoljno da uplate doznaku na korisnika:  EMBASSY OF THE SOVEREIGN ORDER OF MALTA – IBAN RS35265100000012534488 –RAIFFEISEN BANKA AD –  uz naznaku : Humanitarna pomoć za stanovništvo Srbije pogodjeno poplavama .

Zajedno možemo učiniti mnogo!

No votes yet.
Please wait…