Lepota je u okviru srca

Društveni sistem kroz medije nameće “standarde savršene fizičke lepote” koji, u velikom broju slučaja, izazivaju nerealne zahteve i kriterijume. Pojedine odluke koje donosimo u cilju lepote, često nas odvedu do narušavanja zdravlja, bilo fizičkog ili mentalnog. “Fizička lepota” mora postati krajnji cilj očuvanog i negovanog psihofizičkog zdravlja.

Poliklinika “Dr Brana Kovačević”
Ovim principima se vodimo u našoj poliklinici “Dr Brana Kovačević ” smeštenoj u vojvođanskom gradu, Novom Sadu. Poliklinika “Dr Brana Kovačević” je klinika sa višedecenijskim radom i dugom tradicijom zadovoljnih pacijenata iz oblasti kardiologije. Njen nosilac, dr Brana Kovačević je kardiolog nemerljivih razmera koja je postavila standarde dobre kliničke prakse i postala parametar za kvalitet i maksimalnu posvećenost prema pacijentu u internističkoj grani medicine. Sa ponosom možemo reći da ne postoji stanovnik Novog Sada koji nije čuo za dr Branu, a da to nije povezano sa nečim što je kvalitetno u skladu sa svim principima medicinske etike. Unazad 15 godina, uporedo se razvijala još jedna grana medicine, a to je dermatologija. Kroz nauku o koži, kao takvu, brinuli smo o nizu pacijenata sa patologijom kože zajedno sa najvećim stručnjacima u svojoj oblasti,što je danas rezultiralo mnoštvom zadovoljnih pacijenata i u oblasti dermatologije. Vremenom se nametnuo novi pravac koji proizilazi iz oblasti dermatologije, a to je estetska medicina.

Brana Estetic – Estetska medicina na najvišem nivou
Prepisujući principe dobre kliničke prakse i borbe za negovanje zdravlja naših kardioloških pacijenata, težimo da identičan pristum omogućimo svim pacijentima koji žele da, na bezbedan i individualan način neguju svoju lepotu. Osluškujući i prateći pacijente koji su se podvrgavali pojedinim estetskim intervencijama, shvatili smo da nisu sve estetske procedure za svakoga kao i da je potrebno osmisliti adekvatan pristup kako bi pacijent bio zadovoljan. Veliki broj kriterijuma je potrebno uzeti u obzir pri odabiru estetske korekcije na licu i telu pacijenta , pritom, ne narušavajući njegovo zdravstveno stanje, jer nam je hiperprodukcija estetskih korekcija pokazala da je to itekako moguće. Imperativ u radu nam postaje postizanje i očuvanje negovane i zdrave kože.
Koža koja je jedra, blistava, a ujedno i podmlađena, je nešto što možemo postići postepeno kroz pojedine estetske procedure kao što su mezoterapija, hemijski pilinzi, aparaturni tretmani u cilju antiaginga.

Venus Legacy – Aparat koji koriste svetske zvezde
Prvi u Novom Sadu smo prepoznali potencijal Venus Legacy aparata koji postaje standard u svetu preoblikovanja tela i zatezanja kože. Jedini aparat koji poseduje sertifikat od strane FDA i ALIMSA za rešavanje problema celulita i preoblikovanje tela. Venus Legacy predstavlja najmoderniju tehnologiju u svetu estetskih tretmana kojim postižemo povećanje elastičnosti kože, smanjenje bora i poboljšanje kvaliteta i izgleda kože kada je u pitanju lice te preoblikovanje i rešavanje celulita kada je u pitanju telo. Procedure su bezbedne, brze i prijatne. U ovoj poliklinici, pacijenti imaju mogućnost odabira drugih estetskih intervenicija u cilju podmlađivanja kao što su primena hijaluronskih filera i botoksa. Individualni pristup i umerenost je nešto čemu težimo u radu estetskih procedura ovog tipa, pri čemu je i dalje akcenat na nezi kože lica i tela, koja predstavlja neizostavan deo procesa podmlađivanja.

Alma Soprano Titanium – Laserksa epilacija i tokom leta
Ono što bismo još izdvojili, a što pacijente interesuje je proces laserske epilacije. Prisutnost na svakom koraku otvara ovo pitanje i iziskuje prave odgovore. U radu smo primetili da su pacijenti u više od 90 % slučaja neinformisani kada je u pitanju tretman laserske epilacije. Brana Estetic sve tretmane, pa tako i našu uslugu laserske epilacije obavlja po najvišim standardima. Lasersku epilaciju vrši sertifikovan lekar na medicinskom laseru Alma Soprano Titanium koji predstavlja najsavremeniju tehnologiju u svojoj oblasti.

Zbog čega je to važno ?
Lekar poseduje veštine i znanja koja su potrebna u odabiru pacijenata za proces laserske epilacije, s obzirom da postoje slučajevi kada pacijent nije kandidat za datu proceduru, koja mu, u suprotnosti može narušiti zdravstveno stanje. A to pacijenti ne znaju. Kao drugo, u moru ponuda laserske epilacije, istraživanja pokazuju da se samo u 5 do 10 % procedura obavlja na medicinskom laseru.
Nemedicinski laseri mogu da dovedu do oštećenja same kože, kao i njenih struktura, što direktno dovodi do narušavanja zdravstvenog stanja. Alma Soprano Titanium je medicinski laser koji na bezbedan, brz i bezbolan način dovodi do redukcije neželjenih dlačica bez dodatnog oštećenja strukture kože.

I na kraju, Poliklinika “Dr Brana Kovačević” prateći vodeće trendove u svetu dermatologije i estetske medicine teži da svojim pacijentima pruži najsavremenije procedure i tehnike u cilju “savršene lepote i negovanosti” , istovremeno stavlja kao imperativ ne narušavanje zdravlja, jer je zdravlje upravo ono što nas čini lepim. Pođite putem zdravlja do lepote jer je to jedini mogući način.

 

No votes yet.
Please wait…