Uslovi korišćenja

Hvala Vam što ste posetili i koristite sajt studenti.rs. Molimo Vas da pre korišćenja naših usluga pažljivo pročitate Uslove korišćenja sajta. Svaka poseta Sajtu podrazumeva da ste ove usluge pročitali, razumeli i da se sa njima slažete u celosti. Ukoliko niste saglasni sa Uslovima korišćenja sajta molimo Vas da sajt ne koristite.


Sadržaj Sajta je zaštićen autorskim pravima i svaka zloupotreba može da predstavlja kršenje Zakona o autorskim i srodnim pravima. Kopiranje, štampanje ili preuzimanje sadržaja dozvoljeno je isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu. Ukoliko se Uslovi korišćenja sajta prekrše bićete obavešteni i vaša dozvola za upotrebu sajta će biti povučena. Takođe, bićete u obavezi da uništite sve sadržaje koje ste preuzeli ili odštampali sa sajta studenti.rs.


Sajt studenti.rs sadrži tekstove, podatke, fotografije, logo koji su isključivo u vlasništvu Sajta i/ili u vlasništvu trećih lica koja su prenela pravo korišćenja istih na sajt studenti.rs. Sajt nije odgovoran za sadržaje trećih lica ni u kom delu. Korišćenjem sadržaja ne stičete vlasništvo na bilo kom delu sadržaja kojem pristupate.


Prilikom posete Sajtu, korisnicima nije dozvoljeno da:
– Objavljuju i razmenjuju sadržaj koji je u suprotnosti sa važećom zakonskom regulativom
– Objavljuju uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke i/ili bilo kakve druge sadržaje koje na bilo koji način mogu naneti štetu nekom licu
– Objavljuju sadržaje i/ili kopije za koje posetilac zna da prestavljaju kršenje prava i čije korišćenje može nanetu štetu nekom licu
– Objavljuju sadržaje koji su reklamnog karaktera
– Objavljuju sadržaje koji sadrže viruse i ostale fajlove koji su izrađeni u svrhu uništenja i/ili usporavanja rada Sajta


Studenti.rs zadržava pravo da ukoliko smatra da sadržaj nije primeren i kosi se sa Uslovima korišćenja sajta odmah i ukloni.


Pored autorskih i sadržaja trećih lica, sajt može da sadrži i linkove drugih sajtova čiji vlasnik ili korisnik nije studenti.rs. To su linkovi koji su obezbeđeni isključivo kao podrška korisnicima u cilju pružanja dodatnih informacija. Bezbednost i politiku privatnosti tih sajtova studenti.rs ne kontroliše i nije odgovoran za njih. Ukoliko pristupate istim to činite na sopstvenu odgovornost i rizik.
Studenti.rs može u bilo kom trenutku izmeniti Uslove korišćenja sajta i ažurirati ovaj tekst. Vi, kao korisnik sajta, automatski ćete biti obavezani novim uslovima korišćenja sajta sadržanim u tim izmenama, te bi iz tog razloga trebalo da povremeno posetite ovu stranicu i upoznate se sa istim, jer ste njima i zakonski vezani.

Komentari

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

Kada korisnici ostave komentare, studenti.rs će sačuvati podatke vidljive u formi, ali takođe i IP adresu korisnika i “user-agent string”, kako bi sprečili spamovanje i neželjene komentare.

Anonimiziran tekst (poznatiji kao heš) email adrese korisnika može biti poslan servisu Gravatar, kako bi proverili da li ga koristite. Uslovi korišćenja Gravatar servisa su ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobravanja komentara korisnika, slika sa Gravarata (ukoliko postoji), će biti objavljena uz komentar.

Media

Ukoliko okačite slike na sajt studenti.rs, potrudite se da one ne uključuju podatke o lokaciji (EXIF GPS). Drugi korisnici sajta mogu preuzeti te slike i pročitati lokaciju iz njih.

Cookies

Ukoliko ostavite komentar na Sajtu, studenti.rs će sačuvati vaše podatke, uključujući ime i email. Ovo se radi zbog boljeg korisničkog iskustva, kako bi svaki naredni put mogli popuniti ove podatke za vas. Ovi kolačići (cookies) traju jednu godinu.

Kada posetite stranicu za prijavljivanje, sačuvaćemo u vašem pretraživaču privremeni kolačić sa informacijama da li vaš pretraživač uopšte podržava kolačiće; on ne sadrži lične podatke i briše se po zatvaranju vašeg pretraživača.

Kada se prijavljujete, studenti.rs će sačuvati nekoliko kolačića sa informacijama za prijavljivanje i podešavanjima ekrana. Kolačići sa podacima za prijavljivanje traju dva dana, a kolačići za podešavanje ekrana traju jednu godinu. Ukoliko izaberete opciju “zapamti me” prilikom prijavljivanja, vaši podaci za prijavljivanje će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa sajta, kolačići za prijavljivanje se brišu.

Ukoliko objavite dokument na sajtu, dodatki kolačić će biti sačuvan u vašem pretraživaču. On ne sadrži lične podatke, nego jedinstveni broj dokumenta koji ste objavili. On ističe nakon jednog dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih sajtova

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

Neki delovi sajta mogu sadržati ugrađene elemente sa drugih sajtova (članke, fotografije, video i slično). Takvi sadržaji se mogu ponašati kao da je korisnik studenti.rs zapravo posetio izvorni sajt odakle ugrađeni sadržaj stiže.

Ovi sajtovi mogu prikupljati vaše podatke, koristiti kolačiće i pratiti vašu interakciju sa njihovim ugrađenim sadržajem.

Deljenje podataka

studenti.rs ne deli vaše podatke sa trećim licima, niti će to ikada raditi.

Vaša prava na vaše podatke

Ukoliko poželite, u bilo kom momentu možete zatražiti da sa sajta studenti.rs obrišemo sve vaše podatke – kako lične, tako i one sadržaje koji ste vi objavili ili poslali.

Click to access the login or register cheese