studenti
Mesto za uspešne studente

Sladoled

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Proizvod dobijen mešanjem i smrzavanjem odgovarajuće smeše rastvorenih i emulgovanih sirovina koje se mogu upotrebiti za njegovu proizvodnju. Prema osnovnim sirovinama, odnosno sastojcima, sladoled se prodaje kao mlečni, voćni i drugi. Sladoled se može proizvoditi i od industrijski proizvedenog praška za sladoled.

U proizvodnji sladoleda mogu se kao sredstva za postizanje mirisa, ukusa i boje upotrebiti: vanila, vanilin, odnosno etil-vanilin, čokolada, kako u prahu, jezgrasto i ostalo voće, voćne prerađevine, prirodne voćne arome, kafa, ekstrakt kafe, prženi šećer, voćni destilat ili rum i prirodne boje. Kao sredstva za vezivanje mogu se upotrebiti: želatin, pektin, alginat tragant ili rokčići, odnosno koštica od rokčića u prahu, a kao stabilizatori gotovi preparati mešavina sredstava za vezivanje i drugih dozvoljenih sastojaka.

 

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.