studenti
Mesto za uspešne studente

Uticaj buke i vibracija na životnu sredinu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sa industrijskom revolucijom dolazi do višestrukog zagađivanja okoline. Buka je jedan od bitnih problema jer negativno utiče na čulo sluha i telo. Nastojanja da se smanji buka u saobraćaju, na gradskim ulicama, u fabrikama i stambenim objektima zavisi od više tehničkih, finansijskih, socioloških i kulturoloških faktora.
Identifikacija izvora buke i merenja su preduslov za definisanje sredstava zaštite. Tehničko tehnološki razvoj je već dostigao nivo i nude se zadovoljavajuća rešenja za zaštitu od zagađenosti okoline bukom. Kao prepreka ostaju finansijski i socijalni faktori. Zadovoljavajuća rešenja se ne mogu ostvariti bez primene zakonske regulative i akustičkih standarda.
Čovečija okolina je svakim danom sve zagađenija zbog brzog razvoja industrije, saobraćaja i drugih delatnosti. Buka je, naročito poslednjih decenija, jedan od osnovnih uzroka ometanja mnogih aktivnosti i kompleksnog oštećenja zdravlja čoveka, ponajviše u industrijski razvijenim zemljama. Sve veća prerada dobara, sve brojnije i brže saobraćajne veze i sve veća primena pomoćnih uređaja u komunalnoj sredini, omogućavaju udobniji način života, ali istovremeno dovode i do svoje negacije, ometanja čovekovih aktivnosti i ugroženosti njegovog zdravlja.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.