studenti
Mesto za uspešne studente

Savremena srpska književnost

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Savremena nastava književnosti nastoji da svojim zadacima obezbedi aktivno učešće učenika u nastavnom procesu, razvoj mašte, kreativnosti, kritičkog mišljenja, čitalačkog ukusa i osećaja za lepo. Sve navedeno iziskuje rad na izmenama i dopunama nastavnog plana i programa, što podrazumeva uvođenje umetničkih tekstova savremenih pisaca i pesnika za decu, ali i primenu inovacija.
U radu će biti predstavljena interpretacija zbirki pripovedne proze Svetlane Velmar Janković Knjiga za Marka i Tiodora Rosića Dolina jorgovana. Sagledaće se pitanja kompozicije ovih dela, pri čemu će se crpiti znanja iz istorije književnosti, teorije književnosti, književne kritike, ali i metodike nastave srpskog jezika i književnosti. Takođe, ukazaće se na značaj ovih dela u nastavi književnosti, s obzirom na njihovu umetničku lepotu, tematiku problema savremenog deteta, ali i težnju ka očuvanju nacionalnog identiteta i kulture.
U okviru metodološkog dela rada, književna dela ovih pisaca se osvetljavaju u nastavnom procesu i interpretiraju putem korelacijsko-integracijsko metodičkog sistema i kompjuterske nastave, koja ovde predstavljati potporu klasičnim oblicima i metodama rada.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.