studenti
Mesto za uspešne studente

Organizovani kriminalitet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kulturno nasleđe je, najšire gledano, skup svih vrednosti nasleđenih iz prošlosti. Kao neobnovljiv resurs ono predstavlja opšti interes za sve države. Njegova zaštita predstavlja posebno odgovornu delatnost, s obzirom da su predmet rada nezamenljivi originali izuzetnih vrednosti.
Ako prihvatimo stanovište da su kulturna dobra najbolja svedočanstva kulture i istorije jednog naroda i nenadoknadivi resurs svake države, onda je i njihovo čuvanje obaveza svih civilizovanih država koje to čine putem pravne regulative i posredstvom svojih specijalizovanih, naučnih i stručnih ustanova.
Kulturna i umetnička dobra su zbog svoje vrednosti oduvek bila objekat kriminalnih napada, pri čemu poseban stepen društvene opasnosti dolazi do izražaja kada tu kriminalnu delatnost obavlja organizovani kriminalitet.
Jedna od popularnih teza u vezi sa organizovanim kriminalitetom svakako je i ona kojom se tvrdi kako je ilegalna trgovina umetničkim delima treći najtipičniji oblik ilegalne trgovine, odmah posle droge i oružja.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.