Elektronsko bankarstvo
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Seminarski radovi, Skripte, Turizam/Ugostiteljstvo
Objavio studenti.rs 22. jun 2017. Prijavi dokument
Meso spada u lakokvarljive namirnice jer se kvari veoma brzo ako se čuva na sobnoj temperaturi.Poučen od prirode čovek je najpre počeo konzervisati hranu sušenjem na suncu i vazduhu . Zbog toga i kažemo da je sušenje najstariji postupak konzervisanja. Ustvari svaka prerada mesa predstavlja jedan vid konzervisanja. Meso obrađeno soljenjem,sušenjem i dimljenjem postaje gotovo ili polugotovo jelo i lakše se odži. Tehnološka prerada mesa (sušenje sa dimljenjem) ima za cilj dobijanje odgovarajućih poželjnih organoleptičkih svojstava mesa( boja, miris, ukus, konzinstencija) kao i mogućnost sto dužeg čuvanja i skladistenja gotovog proizvoda.
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Objavio goja91 24. april 2024.
Objavio seminar444 24. april 2024.
Objavio Dijana994 25. april 2024.
Objavio mitrovicm993 24. april 2024.
Objavio Dragica Stanisic 24. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.