Odlomak

Tema seminarskog rada je obrazloženje i grafički i tabelarni prikaz empirijskih podataka prikupljenih anketiranjem ispitanika. Cilj anketnog istraživanja je bio ispuniti zadatak koji smo imali u sklopu modula Teorijska ekonomija i poslovanje, a koje ja rađeno u cilju ispitivanja tržišta u funkciji opravdanosti preduzetničkog poduhvata.
Anketno ispitivanje je sprovedeno popunjavanjem ankete na temu “Servis za pranje veša” koje je sprovedeno online. Cilj ove teme za ispitivanje je bio ustanoviti mišljenje i potrebe ispitanika za servisom za pranje veša ili vešerajem, pošto smo u zadnje vrijeme primjetili da sve više ljudi preferira pranje veša van kuće iz mnogih razloga.
Shodno tome, uvodna pitanja ankete su se odnosila na same ispitanike, a to su pitanja o polnoj strukturi, starosnoj dobi, broju članova domaćinstva i mjesečnim primanjima ispitanika. Ostala pitanja su bila vezana za mišljene ispitanika o tome da li servis za pranje veša štedi vrijeme, štedi prostor, štedi novac, obezbjeđuje bolje pranje, da li bi im odgovaralo da se nalazi u blizini njihove kuće, da radio od 00:00 do 24:00 i da li bi svakodnevno koristili servis.
Za svako pitanje o servisu za pranje veša smo dali 5 ponuđenih odgovora u obliku matrice, a to su: “Slažem se”, “Djelimično se slažem”, “Niti se slažem niti se ne slažem”, “Djelimično se ne slažem” i “Ne slažem se”.
U nastavku smo prikazali grafički i tabelarno rezultat anketnog ispitivanja i kako su ispitanici odgovorili u zavisnosti od pola i starosti.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 24 stranica
  • Tabelarni i grafički prikaz urađene ankete Marko Markovic
  • Školska godina: 2022
  • Seminarski radovi, Ekonomija
  • Bosna i Hercegovina,  Banja Luka,  Panevropski univerzitet Apeiron u Banja Luci  

Više u Ekonomija

Više u Seminarski radovi

Komentari