studenti
Mesto za uspešne studente

Reciklaža tonera i kertridža

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Savremeni razvoj društva direktno je vezan za primenu i razvoj novih, naprednih tehnologija što uslovljava porast proizvodnje i upotrebu različitih elektronskih uređaja i opreme. Elektronski otpad nastaje kada elektronski uređaji i oprema izgube svoju funkcionalnu vrednost i obuhvata otpadnu elektronsku opremu i uređaje, uključujući njihove sklopove i sastavne delove.
Sa stanovišta očuvanja životne sredine i ekološkog odraza, upravljanje elektronskim otpadom predstavlja jedan od najvećih problema u upravljanju otpadom, zbog niza štetnih hemijskih činioca, poput kadmijuma, arsena, olova, žive, hroma, berilijuma, fosfora i plastike, koji su opasni po ljudsko zdravlje, a takođe su i veliki zagađivači životne sredine.
Reciklaža elektronskog otpada predstavlja proces koji obuhvata skup postupaka kojima se ostvaruje ponovno korišćenje otpadnih materijala kao sirovine za proizvodnju novih proizvoda.

Proces reciklaže elektronskog otpada je veoma složen i tehnološki zahtevan proces koji obuhvata više međusobno povezanih postupaka.
Toneri i kertridži spadaju u elektronski otpad, samim tim se podrazumeva da se mogu reciklirati. Nepravilno odlaganje ove vrste potrošnog materijala može da ugrozi životnu sredinu vodu, zemljište i vazduh. Za razgradnju kertridža potrebno je oko 1000 godina.
Sadržaj tonera štampača u okviru elektronskog otpada je identifikovan kao kancerogen, naročito ako se unosi u organizam udisanjem njegovih isparenja, što dovodi do iritacije disajnih puteva.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.