studenti
Mesto za uspešne studente

Falsifikovanje novca

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

U prvom delu, nakon obrade samog pojma falsifikovanja, govoriće se o zaštiti novčanica, organizaciji i načinu falsifikovanja, zatim o stavljaju lažnog novca u opticaj, ili kako se poularno zove rasturanje, te na kraju biće izloženo nešto detaljnije o otkrivanju, razjašnjavanju i dokazivanju ovog krivičnog dela protiv privrede.
Kriminalitet se svakodnevno razvija, prilagođava novonastalim društvenim odnosima i može se reći uvek je, barem jedan korak ispred, od strane koja nastoji da mu se suprostavi, da ga spreči i suzbije. Tako i privredni kriminalitet, odnosno falsifikovanje novca, sve više dobija internacionalni karakter.
U kontekstu suprostavljanja ovoj vrsti kriminaliteta, zbog svojih specifičnosti, stepena društvene opasnosti, statusa učinilaca i nastalih posledica, privredni kriminalitet se u mnogome razlikuje od ostalih oblika savremenog kriminaliteta.
Kod falsifikovanja, novac je predmet napada, a s obzirom da je to osnovno platežno sredstvo današnjice, i kakve probleme i poslijedice može donijeti njegovo falsifikovanje, potrebno je uložiti maksimalne i adekvatne napore kako bi se problem minimizirao.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ključne reči Ključne reči:

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.