studenti
Mesto za uspešne studente

Limska dekleracija

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kada je Limska deklaracija o smjernicama za pravila revizije aklamacijom delegata usvojena prije više od dvije decenije, u oktobru 1977. godine, na IX INTOSAI kongresu u Limi (Peru), postojale su velike nade, ali nimalo sigurnosti da će ona postići uspjeh širom svijeta.
Iskustva do kojih se došlo s Limskom deklaracijom od tada su prevazišla čak i najveća očekivanja i dokazala svoj odlučujući uticaj na razvijanje revizije javnih institucija u kontekstu svake zemlje pojedinačno.
Limska deklaracija je jednako značajna za sve državne institucije okupljene u INTOSAI-u, bez obzira na to kojoj regiji pripadaju, kakav razvoj su prošle, kako su integrisane u sistem vlasti ili kako su organizovane.
Uspjeh deklaracije se iznad svega pripisuje činjenici da ona sadrži sveobuhvatan popis svih ciljeva i pitanja u vezi s revizijom vladinih institucija, dok u isto vrijeme ostaje vrlo značajna i koncizna, čineći time samu svoju upotrebu lakšom, dok njen jasan jezik osigurava da se fokus ne rasplinjuje i ne udaljava od glavnih elemenata.

Nastavi sa čitanjem..

Nabavkom greb greb kupona 1000, dopunite vaše kredite i preuzmite gomilu radova.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovani da biste komentarisali.